jaky Linux na desktop?

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jaky Linux na desktop?

Příspěvek od Barbar »

Jaky Linux na desktop doporucite zacatecnikovi (neco malo jsem pred lety v linuxu rozchodil). Vyplatí se 64-bit distro? Potřebuji hlavne multimedia, skype a samozrejme Boinc :D . Dulezite je co nejrchlejsi rozchozeni systemu, momentalne nema cas se v tom vrtat.
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FordPrefect »

http://forum.zive.cz/viewforum.php?f=14

tady je nekolik threadu na tve tema. Vyber je takrka nekonecny :D
Honza

Příspěvek od Honza »

Estli mas vic jak 2GB RAM, tak by sel do 64-bit varianty - jak to ted podle svych zkusenosti vidim :?
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Já jako lama sem bez problémů rozběhal Mandrake (nyní Mandriva). Bohužel práce s mobilním telefonem - bluetooth, synchronizace, atd. je u Linuxu katastrofální, takže sem to měl jen na kravení.
dejv
Naposledy upravil(a) dejvidek dne stř lis 02, 2005 11:58 pm, celkem upraveno 1 x.
Necroman
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Take jsem resil podobny problem.... drive jsem uvazoval o Gentoo, ale po tom, co jsem zjistil, ze to pro zacatecniky moc neni (vlastni kompilace kernelu atd. :-) ) jsem uvazoval o jinych - Mandriva, SuSE, Debian... prave ted stahuju DVD instalacku Kubuntu 5.10 a jsem zvedav, jake to bude :wink: .
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

Pred asi rokem ci dvema jsem jako uplny zacatecnik zkousel Mandrake. Neco jsem jsem se u nej naucil, ale system jejich distribuce mi fakt nevyhovuje, hlavne kvuli neposkytovani download 64 bit verze, navic me nic nenutilo prejit k neklikacimu ovladani. Nedavno jsem si nainstaloval Kubuntu 5.10, z pocatku jsem z nej byl nadsen (az na instalaci na disk s win oddily, ktere poskodil - jeste ze zalohuju). Super je neoficialni pruvodce, ktery zacatecnikovi fakt pomuze. Pak jsem prisel na problemy se Skype (tluce se zvukove zarizeni, takze obcas nelze volat a je potreba pockat na jeho "uvolneni") a Amarok pri prehravani bere skoro 100 procent vykonu, takze Boinc vlastne nepocita, pritom tyhle aplikace mam spustene vlastne porad. Mandrivu opet zkusim, jakmile uvolni DVD download verzi (bohuzel bude jen 32 bit). Ted se snazim stahnout SUSE 10.0, na ni jsem cetl hodne opruceni, tak jsem zvedav.
Barbar
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barbar »

A co 64 bit verze a ovladace, slysel jsem, ze 64 bit Windows Xp s tim maji dost prolem, jak je to u Linuxu? Grafika, tiskarny fotak a tak? Pripojim je bez problemu?
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

dejvidek píše:Já jako lama sem bez problémů rozběhal Mandrake (nyní Mandriva). Bohužel práce s mobilním telefonem - bluetooth, synchronizace, atd. je u Linuxu katastrofální, takže sem to měl jen na kravení.
dejv
Nechci tady rozpoutat FLAMEWAR, ale tohle jsou veci, kde Linux nad Windows naprosto dominuje. :D
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Barbar píše:A co 64 bit verze a ovladace, slysel jsem, ze 64 bit Windows Xp s tim maji dost prolem, jak je to u Linuxu? Grafika, tiskarny fotak a tak? Pripojim je bez problemu?
Zkus http://www.slamd64.com/
je to neoficialni klon SlackWare Linuxu, ale lidi, co ho maji, jsou s nim maximalne spokojeni.
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Ve woknech přidám do usb bluetooth, pustim Outlook či Pc Suite a mobil je zazálohován či kontakty jsou zesynchronizovány. A je mi jedno zda je to mobil se Symbianem, Windows Mobile či, UIQ či je to "blbej" telefon. Jestli tohle je v Linuxu v pohodě, tak díky za link na distribuci, kterou se mám hodit :-)
dejv
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

www .SlackWare.org

a nejen to. Nemusis na nic klikat, vsechna data se muzou napriklad zasifrovat a odeslat mailem na adresy ktere chces, nebo bezpecne sifrovane nakopirovat na netu kde chces. To vse bez jedineho kliknuti.

btw: az budou windows umet desetinu toho, co Linux, tak mi dej vedet :D
Miras
Expert
Expert

Příspěvek od Miras »

FordPrefect píše:btw: az budou windows umet desetinu toho, co Linux, tak mi dej vedet :D
Tohle jestli není f1ame, tak já sem Ježíšek...
Bob van Sikorski
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bob van Sikorski »

heh eted by se mel este pridat nekdo s heslem "nejlepsi je freebsd" :twisted: :twisted:
reALTom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reALTom »

FordPrefect píše:To vse bez jedineho kliknuti.:D
To je mi jasný, když nemá grafický prostředí :lol: :lol: :lol:
FordPrefect
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

reALTom píše:
FordPrefect píše:To vse bez jedineho kliknuti.:D
To je mi jasný, když nemá grafický prostředí :lol: :lol: :lol:
Navrhuji konec fleky :D

btw: nechci nic rikat, ale microsoft byl posledni firmou, ktera rozchodila mys. Unixove systemy mely mys uz pred dvaceti lety :D
Zamčeno