Možná se to stává jenom mě(pak mám smůlu a nikdo mi neporadí).
Na některých stanicích po dopočítání jednotky skončí vše stavem READY TO REPORT.
Jednotka je podle výpisu přenosů odeslána na 100% ale zůstala tam zobrazená s příznakem ODESÍLÁM.
Ve výpisu událostí je zápis o počátku i o úspěšném konci odesílání.
Stává se mi to na různě výkonných PC a s jednotkami SETI nebo Predictor nebo i Einstein.
Práce se na stanici rozeběhne po ručním příkazu aktualizovat projekt, nebo po ručním spuštění výpočtu další jednotky.
Navíc ne každá jednotka na těchto PC takhle "zatuhne". A i když zadám - počítat nepřetržitě tak se to někdy stane.
Zatím to řeším tak, že každou půlhodinu se mrknu v BoincView na stav a případně některou spící mašinu popoženu.
Horší je že když nejsem v práci nebo nedělám u sebe může některá výkonnější stanice místo 5-ti SETI případně 10-ti Predictor jednotek udělat jenom jednu za celou směnu.
Po ukončení výpočtu nezačne počítat další jednotku
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Re: Po ukončení výpočtu nezačne počítat další jednotku
Ready to report znamena, ze po spocitani a odeslani neprovedl bud aktualizaci projektu nebo stazeni dalsi prace. Pri obou techto cinnostech se jednotky ready to report odeslou.morava píše:Možná se to stává jenom mě(pak mám smůlu a nikdo mi neporadí).
Na některých stanicích po dopočítání jednotky skončí vše stavem READY TO REPORT.
Jednotka je podle výpisu přenosů odeslána na 100% ale zůstala tam zobrazená s příznakem ODESÍLÁM.
Ve výpisu událostí je zápis o počátku i o úspěšném konci odesílání.
Stává se mi to na různě výkonných PC a s jednotkami SETI nebo Predictor nebo i Einstein.
Práce se na stanici rozeběhne po ručním příkazu aktualizovat projekt, nebo po ručním spuštění výpočtu další jednotky.
Navíc ne každá jednotka na těchto PC takhle "zatuhne". A i když zadám - počítat nepřetržitě tak se to někdy stane.
Zatím to řeším tak, že každou půlhodinu se mrknu v BoincView na stav a případně některou spící mašinu popoženu.
Horší je že když nejsem v práci nebo nedělám u sebe může některá výkonnější stanice místo 5-ti SETI případně 10-ti Predictor jednotek udělat jenom jednu za celou směnu.
Nastava to napriklad v pripade, ze mas stazeno praci na vice nez je "Connect to network about every xx days". Je treba stazena prace na 5 dni a prepoctem benchmarku dojde ke snizeni, takze ma najednou praci na 6 dni. Pak nestahuje nove jednotky a status spocitanych jednotek je "Ready to send".
Kazdopadne i kdyz ma jednotky k odeslani, tak by mel pocitat dalsi praci. Pokud to nedela, tak si nastav vetsi interval "Connect to network about every xx days".
Libor
Jsou to PC s W2k a Wxp klient je tam jako service a na každém je klient vždy z doby instalace (nejstarší asi půl roku - častěji se jim fyzicky na stanici nedostanu) takže klienty mají různé.
Zkusím dát interval Connect to network ve všech profilech na 4 dny(nyní to byly 3 dny). Za pokus to stojí.
Jednotek mají obvykle nastahováno dost, ale prostě čas od času nezačnou automaticky počítat další a čekají na ruční pokyn, případně na nové spuštění PC a tím nové spuštění programu. Možná to ovlivňují i nějaké šetřiče, které mají lidi spuštěné (při instalaci jim tam dávám co nejméně náročný, ale lidi jsou lidi - každý chce něco jiného).
Uvidím co bude za pár dní.
Zkusím dát interval Connect to network ve všech profilech na 4 dny(nyní to byly 3 dny). Za pokus to stojí.
Jednotek mají obvykle nastahováno dost, ale prostě čas od času nezačnou automaticky počítat další a čekají na ruční pokyn, případně na nové spuštění PC a tím nové spuštění programu. Možná to ovlivňují i nějaké šetřiče, které mají lidi spuštěné (při instalaci jim tam dávám co nejméně náročný, ale lidi jsou lidi - každý chce něco jiného).
- FordPrefect
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Me se to stava, kdyz system nemuze provest dotaz na DNS. Klient exne a prestane pocitat. Koukni do nastaveni sitemorava píše:Jsou to PC s W2k a Wxp klient je tam jako service a na každém je klient vždy z doby instalace (nejstarší asi půl roku - častěji se jim fyzicky na stanici nedostanu) takže klienty mají různé.
Díky, to je dobré vodítko na co se zaměřit. V síťové komunikaci by to teoreticky opravdu mohlo být.
Pokud ta stanice delší dobu visí v šetřiči nebo prostě jinak nevyužívá aktivně prostředky sítě tak obnova síťových spojení může být vláčnější (zvlášť spojení s proxynou) a BOINC klient už akci sám nezopakuje.
Horší bude zjistit co je zrovna na těch problematických PC jinak než na ostatních (lidi jsou strašně nedůtkliví k jakémukoli šťourání ve "svém" pracovním nástroji). Nevadí, bude mi to sice trvat delší dobu ale nakopnul jsi mne do snad dobrého směru.
Pokud ta stanice delší dobu visí v šetřiči nebo prostě jinak nevyužívá aktivně prostředky sítě tak obnova síťových spojení může být vláčnější (zvlášť spojení s proxynou) a BOINC klient už akci sám nezopakuje.
Horší bude zjistit co je zrovna na těch problematických PC jinak než na ostatních (lidi jsou strašně nedůtkliví k jakémukoli šťourání ve "svém" pracovním nástroji). Nevadí, bude mi to sice trvat delší dobu ale nakopnul jsi mne do snad dobrého směru.