V dnešní době je dost diskutované téma prohlížeče, resp. alternativy k Internet Exploreru. Jen tak pro zajímavost přikládám podíl browserů lidí co chodí na boinc.cz. Pokud vám nic neříká NetFront tak se neděste, to je prohlížeč v mém mobilu.
dejv
PS. I když je to ožehavé téma, přesto věřím, že se dokážete vyjádřit kultivovaně a slušně. V opačném případě celé téma smažu.
Naposledy upravil(a) dejvidek dne úte led 11, 2005 11:24 am, celkem upraveno 1 x.
Už jsem se lekl, že neznáš jiný způsob, jak zjistit, jaké jsou nejpoužívanější prohlížeče návštěvníků BOINC.cz. K tomu koláči - abych se přiznal, zas tak velkej podíl Mozillí rodiny jsem nečekal. Ale udělalo mi radost, že je nás tolik.
Vladimir Bugdol píše:Už jsem se lekl, že neznáš jiný způsob, jak zjistit, jaké jsou nejpoužívanější prohlížeče návštěvníků BOINC.cz. K tomu koláči - abych se přiznal, zas tak velkej podíl Mozillí rodiny jsem nečekal. Ale udělalo mi radost, že je nás tolik.
Neboj, to jací lidí chodí na web ještě zjistím Podíl browserů na jádře Gecko se pořád zvyšuje, někdy v létě měl Explorer 70-85%. Dnes je to obecně 50-75%. Sám používám většinou Operu 8, FireFox méně.
dejv
PS. Ten podíl reálně je možná ještě někde jinde, spousta lidí má v Opeře indentifikaci jako IE a třeba toplist.cz se taky s navrcholu.cz nesejde, rozdíly jsou ale v řádu procent.
fatbozz píše:FF muzu jen doporucit ! Spousty Genialnich pluginu. A Hlavne ta blokace reklam .... to je neco
Ja pouzivam Mozillu nebo Maxthon. Zrovna blokace oken mi prijde v Maxthonu hodne dobra a jidne slabsi. Kazdopadne blokace oken je dobra vec.
V mozille mi zase lepe chodi zvetsovani - preci jen na 20" LCD jsou nektere stranky jen sloupeckem uprostered...
slavko.sk píše:Ja som plne presiel na Firefox z Maxthona a IE pouzivam len tam kde musim, bohuzial su stranky kde sa inym ako IE6(5.5) nenalogujem.
Trebas Windows Update, to je hroznej monopol
A jake jine stranky? Ja se trebas na svoji banku dostanu, ale tusim ze nektere jine banky bez IE nechodi. Muj chlebodarce mel problem s bankama - jedna chtela nejakou verzi Javy, druha zase jinou a oboji na jednom pocitaci nechodi (alespon ja to nerozchodil). Jeste ze maji pocitacu vic.
No ja osobne pouzivam Mozillu Firefox, kdyz v ni neco nejde, tak Konqueror (napriklad. CSOB internetbanking) a obcas kdyz nechci nejaky obrazky, fora bo tak tak ELinks ....
IE nemam moc v lasce, uz kvuli tomu ze je deravej jak cednik
dejvidek píše:Statistika za leden asi to bude říkat o něco víc než statistika za jeden den.
Statistika za mesic je vyborna. Neslo by pridat i pouzivane rozliseni?
Bohužel za měsíc by toto nešlo. Služba Navrcholu Lite toto vůbec neposkytuje a toplist.cz jen za aktuální den a den předešlý. A placená verze navrcholu by mě vyšla na 190,- za měsíc a na to dlabu
dejv
Taky pouzivam Operu a jak rekl Dejv spousta lidi ma v Opere nastaveno identifikaci IE. Dost lidem vadi i v Opere reklamni prouzek, a ze je placena. Ja pouzivam Operu tak jak je i s reklamnim prouzkem Na druhym PC jsem nainstaloval Mozillu, ale nemuzu si zvyknout na jeji prostredi. Je mi naprosto jasny (no mne urcite ) , ze kazdemu jedinci vyhovuje neco vic a neco mene podle toho co od daneho programu ocekava a jak mu na prvni pohled padne do oka , no a mne vyhovuje vice Opera. Tudiz neodsuzuji ostatni webove prohlizece ani IE.