Jak urcit pracovni disk ?

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

trux
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trux »

Nasel jsem o tom docela dost clanku na ruznych francouzskych webech. Kdosi tam pred par dny mluvil s lidma od Gigabytu a ti tvrdi, ze prvni vzorky jsou prave na ceste k distributorum, a ze do konce rijna by to melo byt dostupne na trhu. Mimochodem, ten pocitac muze byt klidne i vypnuty vice nez 16 hodin - bere si to napeti z PCI slotu, ktere je pritomne i pri vypnuti (za predpokladu, ze neni vypnut i zdroj vzadu, a ze jde proud). To, ze by to zabralo dva sloty jsem nikde nevidel, ale moc podrobne jsem specifikace nestudoval - pameti jsou tam diagonalne, takze by se to do jednoho melo vejit, i kdyz dokud je misto je urcite lepe nechat tomu trochu luftu kvuli chlazeni, ale to se dat do krajniho slotu, nebo vedle nejake nizke karty (treba sitovky byvaji casto jen ~3cm vysoke).

Podobna zarizeni se samozrejme delaji uz dlouha leta (solid state disk), ale u tohohle je revolucni jeho cena - ceny soucasnych zarizeni se vetsinou pohybuji v radech tisicu dolaru, tohle by melo stat kolem stovky (nekde pisou ~$70, jinde pres $100)
Zamčeno