Internet po elektrické síti

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Internet po elektrické síti

Příspěvek od PavolR »

Dovolil jsem si zalozit toto tema. Myslim, ze v tom je budoucnost.
Viz treba: http://www.zive.cz/h/Uzivatel/Ar.asp?AR ... 8&CAI=2114 anebo http://www.dsl.cz/index.php?akce=121 :) :) :)
Obrázek
Obrázek
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

No ja myslim ze budoucnost lezi v bezdratu...co se tyce othoto tematu tak net po elektrickych rozvodech se v CR uz parkrat zkousel ale z duvodu spatneho stavu kabelu nebyly vysledky nijak uzasne.
® Radim ... ®
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ® Radim ... ® »

Kdepak PavolR . Ja spis myslim , ze budoucnost je spis v optickych technologii a v supravodicich, jak rikal zod beztrat to jisti taky :wink:
A co napsal zod s tim se taky 100% ztotoznuji.
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Nemyslím si, že v kabelech bude nějakej problém. Podívejte se co může běhat po obyčejné telefonní lince od Telecomu, v době kdy já sem si domů pořizoval net, tak sem měl 33.6 modem (za 4000,-) a byl zázrak se 33.6kbs připojit. No a dneska přes ty samé dráty jede net 100x rychleji. Je jen otázka pár let, kdy to přes zásuvky pojede i u nás a v pohodě.
Co se týče bezdrátu to není nic světoborného a nejlepšího, sám jedu přes Wi-fi a vím jakej "wi-fi bordel" je na vesnici jako je Písek a to už jedem na hlavních spojích na 5GHz. Nestěžuji si, ale pevná linka je spolehlivější a dá se dotáhnout vyšších rychlostí.
dejv
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Je jasne, ze nemuze konkurovat vysokorychlostnimu internetu. Spise se jedna o to, aby internet byl pristupny pro sirokou verejnost. Tady jsou posledni poznatky: http://www.isdn.cz/clanek.php?cid=6282 :) :) :)
Obrázek
Obrázek
Lord_Scoorpion
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord_Scoorpion »

Internet nebo i síťování po elektrickým rozvodu je problémový, máte 3 fáze který navzájem nejsou propojený, kabely jsou mizerný a nejsou stavěný na bůchvíjaký kmitočty, data poslaný se strašně rychle ztrácí a nedá se spojit na větší vzdálenost atd. Takže aby bylo toto realizovatelný tak by se museli natahnout nový rozvody jak po barácích tak i mezi barákama a nevim co ještě všechno, myslim že bezdrát je mnohem lepší, dá se spojit na větší vzdálenost, sou tam větší přenosový rychlosti, kvalita spojení je taky lepší a dostupnost je opravdu všude, nebo aspoň může byt a nemusí se omezovat jen na dráty :lol:
Duro Kotulic Bunta
Banánová odměna
Banánová odměna
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duro Kotulic Bunta »

Lord_Scoorpion píše:Internet nebo i síťování po elektrickým rozvodu je problémový, máte 3 fáze který navzájem nejsou propojený, kabely jsou mizerný a nejsou stavěný na bůchvíjaký kmitočty, data poslaný se strašně rychle ztrácí a nedá se spojit na větší vzdálenost atd. Takže aby bylo toto realizovatelný tak by se museli natahnout nový rozvody jak po barácích tak i mezi barákama a nevim co ještě všechno, myslim že bezdrát je mnohem lepší, dá se spojit na větší vzdálenost, sou tam větší přenosový rychlosti, kvalita spojení je taky lepší a dostupnost je opravdu všude, nebo aspoň může byt a nemusí se omezovat jen na dráty :lol:
A ako ti funguje bezdrat ked prsi alebo snezi?
:wink:
Podpis
Is it by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J. H. Poincaré, mathematician (1854-1912)]
forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Mám taky bezdrát a vypadává pouze při opravdu hustém dešti, sníh jsem ještě doma s bezdrátem nezažil, tak nevím. Takže výpadek kvůli dešti zatím 2x za 3 měsíce co to mám. Vzdálenost 4km.
V práci máme taky bezdrát a ani déšť a ani sněžení přenos nijak neovlivňuje, ale je to jen na 0,5 Km

Jinak už prý jsou nějaké nové technologie na bezdrát, kde není potřeba ani přímý dohled a ani stromy nejsou problém. Akorát prý každá překážka trochu snižují vzdálenost ze 100km což prý je zatím maximum. Funguje to nějak odrazama a prý i v opravdu husté zástavbě ve městě není problém s přenosem do 5km. Do konce roku to prý má být snad i u nás, tak jsem zvědav.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
zod
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zod »

Honasss
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honasss »

Myslím si, že síť po elektrických rozvodech by se výhodně dala rozběhat hlavně uvnitř budov, kde el. rozvody nejsou nejhorší (zvláště když existují nějaké normy), odpadla by nutnost tahat ještě UTP a snížilo by se zatížení el.mag. smogem (pokud na to věříte) z wifi sítí uvnitř budov.
Lord_Scoorpion
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord_Scoorpion »

Jsem na tom podobně jako Forest, wifi mám přibližně od začátku léta, ale zatim ať pršelo jakkoliv tak to pořád jede vpoho.
Obrázek
Darkmoor
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darkmoor »

Elektrické rozvody se dají použít, sice na kratší vzdálenosti, ale jde to. S masivním rozšířením bych však nepočítal, maximálně ve městech. Hlavní problém (aspoň co sem slyšel) je nejen v kvalitě vedení, ale taky v trafostanicích, jakkoliv silný signál pošlete vždycky se zastavi na trafostanici. Tam by se musel nainstalovat nějaká technologie, která by umožňovala přenost signálu přes trafo a to na každé stanici...
Per aspera ad astra!

Obrázek
dejvidek
Administrator
Administrator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dejvidek »

Nepozoruji snížení rychlosti při špatném počasí. Ať se děje co se děje, podle vytížení sítě jedu 3-8Mbit. (mám negarant, tak proto kolísání).
dejv
vejpuste
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vejpuste »

Darkmoor píše:Elektrické rozvody se dají použít, sice na kratší vzdálenosti, ale jde to. S masivním rozšířením bych však nepočítal, maximálně ve městech. Hlavní problém (aspoň co sem slyšel) je nejen v kvalitě vedení, ale taky v trafostanicích, jakkoliv silný signál pošlete vždycky se zastavi na trafostanici. Tam by se musel nainstalovat nějaká technologie, která by umožňovala přenost signálu přes trafo a to na každé stanici...
Problem je nejem trafo, ale taky faze. Co jsem slysel, tak je mozne komunikovat pouze po jedne fazi.
Libor
JVc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od JVc »

Kdo hleda, najde... ||| PC Gygabite 8I945PL-G Pentium D 805 2.66GHz - Bus Speed 533MHz - 2x512MB Dual DDRII 533MHz
Obrázek
Zamčeno