koncim s klimatem, co jineho?

Smetiště aneb propadliště dějin pro neaktuální příspěvky. Po pár dnech bude ručně smazáno, pokud nebudou hlasy pro zachovaní

Moderátoři: zdespi, Moderátoři

Zamčeno
sj-shark
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

koncim s klimatem, co jineho?

Příspěvek od sj-shark »

zdar lidicky
koncim s klimateprediction, furt jen samy problemy, a nakonec mi sloucili vsechny pc do jednoho takze lidi co to tu pocitaj semnou uz nemaj zajem a ja taky ne, porad nekde restartovat projekty znova preinstalovavat aby to fachalo
uz me to neba a spoustu lidi ze site to otravilo

ted premejslim co pocitat dal

poradte
-musi to fungovat, tj bez dalsich zasahu uzivatelu, pocita pocita pocita nic vic, neco jako byly proteiny ty stary "dosovsky"
-melo by to mit nejakej smysl (ne jako seti - i kdyz to nejakej smysl ma ale nikomu to nepomuze)

diky za rady
shark z >> [CZFree.Net] Radlice <<
Obrázek
Lord_Scoorpion
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord_Scoorpion »

No já nevim, ale podle mě kdyby sis dal einsteina a predictora tak by ti to mohlo jet pořád bez problémů. Nastavit je tak aby se střídali třeba napůl nebo podle tvých preferencí. Zásobu dat na víc dní aby kdyby byl náhodou nějakej výpadek u obou projektů zaráz tak aby bylo něco málo v zásobě, ale myslim že oba zaráz nevypadnou na moc dlouho to by byla docela náhoda. Nebo taky můžeš zkusit LHC poslední dobou mají dost jednotek na počítání. Ale to už záleží na tobě co se ti chce počítat.
Bony
Expert
Expert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bony »

Na počítačích ke kterým se tak často nedostanu, počítám Einstena a už to takle nějakou dobu jede a nemusím se o to vůbec starat....myslím že Einstein je momentálně nejlepší na bezproblémový chod a práci má pořád.
Darkmoor
Začatečník
Začatečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darkmoor »

Já osobně doporučuju LHC, sice jim občas dojdou jednotky, ale to neni nic hrozného a za chvili se jede dál :wink:
Per aspera ad astra!

Obrázek
Higgi
BOINC Guru
BOINC Guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Higgi »

Darkmoor píše:Já osobně doporučuju LHC, sice jim občas dojdou jednotky, ale to neni nic hrozného a za chvili se jede dál :wink:
Já jsem CPDN počítal chvilku,ale teď mi to z neznámejch důvodů začalo blbnout,takže jsem vše dal do LHC/Einstein. Jestli se to zvoralo čistou instalací WIN XP SP2 nebo antivirem Avast,kdovi:?:
Není důležité jak rychle počítáte, ale to, že počítáte.

forest
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od forest »

Jediný projekt který již od počátku fungoval a stále funguje bez jediného výpadku a to již více jak půl roku, je projekt Einstein@Home.
Dokonce došlo i ke zvednutí dedlain z původních 7 dní které hodně lidí odrazovalo. Takže mohu jen vřele doporučit všem, kteří se chtějí věnovat právě zkoumání gravitačních vln.
Toto je původní fórum Czech National Teamu, které se v listopadu 2006 přesunulo na tuto novou adresu.
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Re: koncim s klimatem, co jineho?

Příspěvek od PavolR »

sj-shark píše:zdar lidicky
koncim s klimateprediction, furt jen samy problemy, a nakonec mi sloucili vsechny pc ...........ted premejslim co pocitat dal......diky za rady
Chapu tve rozhorceni. Odbornikem na CPDN na foru je Honza, ktery se objevi podle vseho az v pondeli. Kdyz nechces pocitat seti@home tak ja osobne bych urcite preferoval Einstein@home nebo Predictor@home. Informace o projektech najdes v menu tohoto fora.

Jinak informace (diskuze) o mensich tymech v ramci CNT jsou zde. Mozna by stalo zato vyjasnit, jak to vlastne funguje.
Obrázek
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

Ahoj,
dopoledne jsem se objevil doma, takze rychle na forum, nez zase odjedu :lol:

Pamatuji si, ze Radlicaci meli se CPDN problemy; nevim uz, v cem to konkretne bylo. Problem spojeni? Nestabilnich OC masin?
Proc stale nutnost restartovat, resetovat atp.? Bud se stahne model a na stabilni masine jede nebo jak?

CPDN ma vyhodu, ze nepotrebuje tak rychle aktualni verzi BOINC jako ostatni. Nevyhodou v posledni dobe je, ze Sulphur cycle zatim nejde vybrat jako varianta (jak se puvodne zamyslelo) a tudiz pro modemisty je to trochu napor na prvni download. Na tohle tema se chci jeste podivat.

No jestli CPDN fakt nejede - byt by bylo dobre to vyresit minimalne z toho duvodu, aby se to u ostatnich projektu nepodelalo uplne stejne - tak bych taky doporucil Einstein. Je to opravdu stabilni projekt a - podle mne - ma smysl...
Urcite je dobre, ze Radlicaci chteji zustat pod BOINCem a v CNT :wink:
sj-shark
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sj-shark »

zalozil jsem ucet na predictoru
proteiny jsme svinovali uz predtim

problemy byly
- pocitani predcasne zkoncilo errorem
- z 1% to skocilo na 100%
- nestahovalo to po dopocitani novy data
- nektere stejne kompy nesly sloucit - to bych jeste ozelel, ale
- vsechny aktivni kompy se sloucily do jednoho jedinyho, to byla posledni kapka a nejen pro me

zkusime ten predictor a uvidime
nejhorsi je ze po tech problemech je tezky lidem rict ze to uz bude ok
Obrázek
Honza

Příspěvek od Honza »

- ze to brzy skoncilo a nechtelo stahnout nove muze byt tim, ze se dosahl limit/quota jednotek. Tim se omezuje to, aby 'pokazene' pocitace stale znovu a znovu stahovaly modely a predcasne je ukoncovaly, cimz by brzy dosly jednotky.
- skoceni na 100% je vlastnost BOINC.
S tim sloucenim kompu do jednoho nevim, nic mne ted nenapada :?
PavolR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavolR »

Pravdepodobne tam skutecne je nejaka mala chybicka. Taky se mi to stalo, kdyz jsem zapojil druhy PC do systemu BOINC, a to do CPDN tak se mi vsechny hotove vypocty z puvodniho PC natahali do toho noveho, jako kdyby to pocital novy PC. Mne osobne to vubec nevadi, ale spise tam jde o to, jak je to mozne, ze se to vubec muze stat. Pripada mi to tak, ze se tu nehledi na PC ako takove (CPU type), ale na CPiD. (zeby nejaky chyba v databazi?)
Obrázek
Obrázek
sj-shark
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sj-shark »

ja tam mel ale 90 kompu

a jednoho dnes se probudil a vetsina tech co neco napicotala byla v jednom kompu
schodou okolnosti mym kompu
Obrázek
Zamčeno