Einstein nepousti dalsi projekty
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
-
Tom.CZ.73
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Einstein nepousti dalsi projekty
Čus běži mi na PC 4 projekty (4x25%) ale Einstein vůbec nepousíi dalši projekty k zpracování. Mám novou instalaci nastavení jsem neměnil. Nevite co s tím ?
Spousteni a zastavovani projektu je v klientu BOINC rizeno pomerne komplexnim algoritmem, kdy neni dulezity jen casovy podil prirazeny jednotlivym projektum, ale i jejich "deadline". Roli v tom hraji samozrejme i dalsi faktory - benchmarky, skutecna rychlost pocitace, casovy podil kdy je pocitac zapojen, a podil casu kdy skutecne pocita, atd. Pokud tedy pocitas vice projektu, nektery z nich se nedostane dlouho ke slovu a stazene jedntky se blizi k deadline, BOINC prepne na tento projekt a nepusti zadny jiny k pocitani, dokud ty jednotky blizko deadlinu vsechny nespocita. Pritom ignoruje i procentualni nastaveni projektu. Nejlepsi je skutecne nechat ho to udelat tak, jak uzna za vhodne, a jen pokud vidis, ze uz nektere jednotky stejne nestihne spocitat do deadline (napr. kdyz byl pocitac delsi dobu vypnut), tak ten projekt muzes zresetovat, aby jsi dostal cerstve jednotky.