Boinc Debt Viewer
Moderátoři: zdespi, Moderátoři
Boinc Debt Viewer
No dobra, nechtel jsem to nacinat, ale budiz.
Zde mate Boinc Debt Viewer.
BOINC nefunguje pouze na zaklade share - tedy podil kolik pridelit kteremu projektu, ale i podle tzv. Debt, tedy jakehosi dluhu.
Prestavuji si to tak, ze kdyz mate trebas ten CPDN a Predictor fifty-fifty, tak se prepina po hodine. Pak ale jeden projekt nejede, nema jednotky, rucne jet zastavite atp, a tim vam zacne vznikat dluh u daneho projektu, protoze mu nebylo prideleno spravne casu podle. A prave ten dluh zjistite pohodlne vyse zminenou utilitkou.
Staci otevrit client_state.xml.
Co ti pise?
Zde mate Boinc Debt Viewer.
BOINC nefunguje pouze na zaklade share - tedy podil kolik pridelit kteremu projektu, ale i podle tzv. Debt, tedy jakehosi dluhu.
Prestavuji si to tak, ze kdyz mate trebas ten CPDN a Predictor fifty-fifty, tak se prepina po hodine. Pak ale jeden projekt nejede, nema jednotky, rucne jet zastavite atp, a tim vam zacne vznikat dluh u daneho projektu, protoze mu nebylo prideleno spravne casu podle. A prave ten dluh zjistite pohodlne vyse zminenou utilitkou.
Staci otevrit client_state.xml.
Co ti pise?
Naposledy upravil(a) Honza dne čtv čer 02, 2005 11:48 am, celkem upraveno 1 x.
A co takhle este ty soubory zaregistrovat ? jednou sem to taky k necemu potreboval a pomohlo to, dela se to pres prikazovou radkudejvidek píše:2Bugi: Řešením může být nakopírování souborů msvbvm60.dll a comdlg32.ocx do C:\windows\system32. Pokud ani to nepomůže, může to být i verzí Boinc managera, v readme souboru je uvedena max. verze 4.45. Taky mi to hlásilo chybu :-/
dejv
Windows 95, 98, or Me:
regsvr32 \windows\system\COMDLG32.OCX
Windows NT or 2000:
regsvr32 \WINNT\system32\COMDLG32.OCX
Windows XP:
regsvr32 \windows\system32\COMDLG32.OCX

- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Podařilo se někomu rozchodit Debt Viewer rozchodit s verzí 4.68 od Truxe ? Nebo mi alespon poradte jak jinak teda vymazat dluh u projektu....konečně jsem si nainstaloval a spustil Boinc View a u Einsteina mám dost velkej dluh (pokud je dluh mínusová hodnota ?) a proto se mi stahuje málo jednotek do zásoby pro SETI a LHC . A to jsem si ted nastavil 10 dní a stejně mi to dává málo.
Moje hobby http://www.foto-tapety.cz
-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Dluh se da vymazat jednoduse. Zastavis BOINC. Vetsinou stopnutim services. V adresari BOINC si najdes soubor client_state.xml a v nem nechas vyhledat debt. Nastavis je na 0 a spustis services.Bony píše:Podařilo se někomu rozchodit Debt Viewer rozchodit s verzí 4.68 od Truxe ? Nebo mi alespon poradte jak jinak teda vymazat dluh u projektu....konečně jsem si nainstaloval a spustil Boinc View a u Einsteina mám dost velkej dluh (pokud je dluh mínusová hodnota ?) a proto se mi stahuje málo jednotek do zásoby pro SETI a LHC . A to jsem si ted nastavil 10 dní a stejně mi to dává málo.
Libor
http://boinc-doc.net/boinc-wiki/index.p ... _Scheduler
http://boinc-doc.net/boinc-wiki/index.p ... #Deadlines
Aha, tu je to lepsie vysvetlene...
General Solution
Many people become concerned when their computers go into "panic" mode. This is generally not going to cause a result from being returned late, nor will it destroy your long term Resource Share. To ensure your results are returned by their deadlines, be sure to set your "connect to" less than the shortest Deadline of the Projects you are attatched to.
If you want to reduce the chances that the Work Scheduler enters panic mode, you must keep your "Connect to" settings below an even lower value. The "quick and dirty" way of finding this value is by dividing the shortest deadline by the number of projects you are connected to.
For example: You are connected to SETI@Home, Climateprediction.net, Einstein@Home and Predictor@Home. Both Predictor and Einstein have 7 day deadlines. So, with your 4 projects, your maximum connect to value is (Result Deadline / # of Projects):
7/4 = 1.75 days
Similary, with 2 or 3 projects (including Einstein or Predictor), the suggested maximum connect values are:
* 7/3 = 2.33 days
* 7/2 = 3.50 days
Do not exceed a Work Buffer size of 2.5 days in any of the Project's General Preferences.
This "rule of thumb" should work regardless of Resource Share, but please note that there is always a situation where a specific set up will go into panic mode.
http://boinc-doc.net/boinc-wiki/index.p ... #Deadlines
Aha, tu je to lepsie vysvetlene...
General Solution
Many people become concerned when their computers go into "panic" mode. This is generally not going to cause a result from being returned late, nor will it destroy your long term Resource Share. To ensure your results are returned by their deadlines, be sure to set your "connect to" less than the shortest Deadline of the Projects you are attatched to.
If you want to reduce the chances that the Work Scheduler enters panic mode, you must keep your "Connect to" settings below an even lower value. The "quick and dirty" way of finding this value is by dividing the shortest deadline by the number of projects you are connected to.
For example: You are connected to SETI@Home, Climateprediction.net, Einstein@Home and Predictor@Home. Both Predictor and Einstein have 7 day deadlines. So, with your 4 projects, your maximum connect to value is (Result Deadline / # of Projects):
7/4 = 1.75 days
Similary, with 2 or 3 projects (including Einstein or Predictor), the suggested maximum connect values are:
* 7/3 = 2.33 days
* 7/2 = 3.50 days
Do not exceed a Work Buffer size of 2.5 days in any of the Project's General Preferences.
This "rule of thumb" should work regardless of Resource Share, but please note that there is always a situation where a specific set up will go into panic mode.
Toto doporuceni uz jsem videl. Pokusim se shrnout, jak predejit tomu, aby se scheduler zblaznil.
V General preferences nastavte volbu "Connect to network about every" ((determines size of work cache; maximum 10 days) podle nasledujiciho pravidla: vemte nejkratsi deadline projektu a podelte jej poctem projektu, do kterych jste zapojeni. Tedy - pokud jste zapojeni to 4 projektu a nejkratsi deadline je 7 dni, dejte 7/4, tj. 1.75 dni.
Hodnota "connect to" by mela byt nizsi, nez je nejkratsi deadline projektu. Toto jednoduche pravidlo lze uplatnit, pokud je projektum pridelen stejny podil vykonu (share). Zkuseni uzivatele si to mohou poladit...
V General preferences nastavte volbu "Connect to network about every" ((determines size of work cache; maximum 10 days) podle nasledujiciho pravidla: vemte nejkratsi deadline projektu a podelte jej poctem projektu, do kterych jste zapojeni. Tedy - pokud jste zapojeni to 4 projektu a nejkratsi deadline je 7 dni, dejte 7/4, tj. 1.75 dni.
Hodnota "connect to" by mela byt nizsi, nez je nejkratsi deadline projektu. Toto jednoduche pravidlo lze uplatnit, pokud je projektum pridelen stejny podil vykonu (share). Zkuseni uzivatele si to mohou poladit...
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
Tak mě napadlo jak by se snad dalo předejít problémum s dluhem....Když by jsem si nainstaloval čistý Boinc 3X (počítám 3 projekty)a po každé do jiné složky. A vždy bych použil 1 instalaci na jeden projekt...no a pak bych si třeba na jeden den spustil magora se SETI a stáhnul bych si jednotky a dal pozastavit příjem dalších a až by se dopočítala ta dávka WU která se mi stáhla tak bych nahodil druhého magora a proces by se opakoval s dalším projektem....je jasné že to bude vyžadovat větší manuální obsluhu ale stejně Boinc každý den obsluhuju a sleduji co se děje....a občas přemlouvám Magora aby mi stáhnul jednotky u nějakého projektu a jde mi to na nervy....a když jsem vynuloval dluh ..tak to stejně moc nezabralo....Řešil jste to někdo už takovýmto způsobem, a jak se vám to osvědčilo

-
vejpuste
- BOINC Guru

- Kontaktovat uživatele:
Vic BOINCu jsem resil pouze v pripade, kdy jsem zkousel novou optimalizovanou verzi. Na starem prostredi jsem nastavil, aby se nestahovaly dalsi jednotky a v novem jsem spocital par jednotek, abych si overil, ze bude vse v poradku. Pak jsem dopocital starou verzi a spustil novou. Problemy s tim nebyly.Bony píše:Tak mě napadlo jak by se snad dalo předejít problémum s dluhem....Když by jsem si nainstaloval čistý Boinc 3X (počítám 3 projekty)a po každé do jiné složky. A vždy bych použil 1 instalaci na jeden projekt...no a pak bych si třeba na jeden den spustil magora se SETI a stáhnul bych si jednotky a dal pozastavit příjem dalších a až by se dopočítala ta dávka WU která se mi stáhla tak bych nahodil druhého magora a proces by se opakoval s dalším projektem....je jasné že to bude vyžadovat větší manuální obsluhu ale stejně Boinc každý den obsluhuju a sleduji co se děje....a občas přemlouvám Magora aby mi stáhnul jednotky u nějakého projektu a jde mi to na nervy....a když jsem vynuloval dluh ..tak to stejně moc nezabralo....Řešil jste to někdo už takovýmto způsobem, a jak se vám to osvědčilo![]()
Libor
@ Bony - to je magorina.
Ze mi zda lepsi to ovladat a monitorovat pres BoncView. Tam si klidne muzes pozastavovat jednotlive WU, projekty ci povolovat a zakazovat dalsi praci. Vsechno z jednoho mista a neni treba mit x instalaci na kazde masine ci BOINC vypinat a zapinat jiny, delat x zalohna kazde masine a dalsi a dalsi neprijemnosti.
Mit dve instalace ma podle mne smysl v pripade, ktery popsal vejpuste/Libor - kdyz neco zkousis se samotnym BOINCem.
Ze mi zda lepsi to ovladat a monitorovat pres BoncView. Tam si klidne muzes pozastavovat jednotlive WU, projekty ci povolovat a zakazovat dalsi praci. Vsechno z jednoho mista a neni treba mit x instalaci na kazde masine ci BOINC vypinat a zapinat jiny, delat x zalohna kazde masine a dalsi a dalsi neprijemnosti.
Mit dve instalace ma podle mne smysl v pripade, ktery popsal vejpuste/Libor - kdyz neco zkousis se samotnym BOINCem.
- Bony
- Expert

- Kontaktovat uživatele:
2 Honza : No na to aby jsem si pozastavil projekt , WU atd. nepotřebuju Boincview , protože Boinc nemám jako službu ,tak jsem tohle všechno mohl ovládat i v Boinc Manageru.....a pokud vím tak když budu pozastavovat projekty v Boincview tak mi stejně bude vznikat dluh u pozastavených projektů , nebo ne? No jak jsem to psal včera, tak jsem to udělal a uvidím jak se mi to osvědčí.
Jo a PS : Nepočítám Clima , takže BOINC nijak nezálohuju , nepokládám to za nutnost.
Jo a PS : Nepočítám Clima , takže BOINC nijak nezálohuju , nepokládám to za nutnost.